У Росії посилюють переслідування мігрантів, щоб змусити їх іти на війну - британська розвідка

У Росії посилюють переслідування мігрантів, щоб змусити їх іти на війну - британська розвідка

Укрінформ
У Росії правоохоронні органи переслідують мігрантів, зокрема з метою залучення їх до лав російської армії.

Про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, 31 липня Держдума Росії схвалила законопрєкт про позбавлення громадянства натуралізованих громадян у разі, якщо вони не стануть на військовий облік. Співавтором документа був спікер В’ячеслав Володін, що свідчить про схвалення законопроєкту Кремлем.

На думку аналітиків британської розвідки, практичні результати для військового призову в РФ після підписання закону, ймовірно, будуть обмеженими. Однак російські ЗМІ повідомляють, що правоохоронні органи в РФ переслідують мігрантів, зокрема з метою залучення на службу в армії, і новий закон передбачає ще одну форму їх правового примусу.

Читайте також: На війні загинули вісім громадян Індії, які воювали на боці Росії

У Міноборони Британії зауважують, що цей закон слід розглядати в контексті посилення антимігрантських настроїв, які розпалюють деякі представники російського уряду.

"Ці настрої та риторика помітно посилилися із моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну, ймовірно, як частина зусиль Кремля створити додаткові джерела легітимності уряду на тлі великих жертв і зниження рівня життя в країні", - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що в Росії "відловили" понад 30 тисяч мігрантів, з яких 10 тисяч було відправлено на війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-