Міністр оборони Латвії підтримує обов'язкову військову службу для жінок

Міністр оборони Латвії підтримує обов'язкову військову службу для жінок

Укрінформ
Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс підтримує ідею обов'язкового призову жінок на Службу державної оборони, але, на його думку, це ще треба обговорити у правлячій коаліції, парламенті та суспільстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

При цьому в політиків правлячих партій Латвії наразі немає єдиної думки про те, чи варто призивати жінок на військову службу.

Раніше командувач Національних збройних сил (НЗС) Латвії Леонідс Калниньш запропонував обміркувати можливість призову жінок в обов'язковому порядку до служби в державній обороні. Повідомлялося, що наступного року державну службу Латвії планується укомплектувати приблизно 1000 молодих людей, а потім набирати до 4000 солдатів на рік.

Читайте також: Канада відправила у Латвію гелікоптери для стримування російської агресії

Калниньш не заперечував, що несприятлива демографічна ситуація викликає занепокоєння щодо здатності укомплектувати необхідні 4000 солдатів. НЗС обов'язково доведеться шукати шляхи мотивації суспільства до участі у цьому виді служби.

Як повідомлялося на початку року, Латвія відновила обов'язковий призов до армії, щоб стримати Росію від вторгнення в Європу.

Фото: Patriks Pauls Briķis / DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-