США застерігають Іран: ескалація не в інтересах жодної сторони - Держдепартамент

США застерігають Іран: ескалація не в інтересах жодної сторони - Держдепартамент

Укрінформ
Сполучені Штати намагаються донести до Ірану по дипломатичних каналах застереження про те, що ескалація напруженості на Близькому Сході не відповідає інтересам жодної зі сторін.

Як передає власкор Укрінформу, про це заявив журналістам у понеділок речник Державного департаменту Метью Міллер.

За його словами, держсекретар Ентоні Блінкен розмовляв у понеділок з прем'єр-міністром Катару Мухаммедом бін Тані та міністром закордонних справ Єгипту Бадром Абделатті про необхідність зниження напруженості в регіоні.

Водночас за повідомленням NBC News, речник Міністерства закордонних справ Ірану заявив на пресконференції в понеділок, що «ніхто не може послабити нашу рішучість покарати агресора», який стоїть за вбивством політичного ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Читайте також: Ізраїль ліквідував ще одного командира ХАМАСу - Reuters

Речник додав, що Ізраїль «повинен понести відповідальність за цей злочин».

Як повідомлялося, низка країн закликала своїх громадян якнайшвидше залишити Ліван на тлі загострення ситуації на Близькому Сході.

Як повідомляв Укрінформ, Ханію було ліквідовано в Тегерані в середу після його відвідання церемонії інавгурації нового президента країни. Іран повідомив, що має намір відповісти за вбивство політичного ватажка ХАМАСу, звинувачуючи в цьому Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-