Samsung починає масове виробництво нового чипа пам’яті для штучного інтелекту на смартфонах

Samsung починає масове виробництво нового чипа пам’яті для штучного інтелекту на смартфонах

Фото
Укрінформ
Найбільший у світі виробник мікросхем пам’яті південнокорейська корпорація Samsung Electronics заявила про початок серійного виробництва LPDDR5X, найтоншого в галузі чипа мобільної пам’яті DRAM, адаптованого до використання на смартфонах і планшетах технологій штучного інтелекту (ШІ).

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

За даними Samsung Electronics, висота нової 12-нанометрової (нм) DRAM-пам’яті на 12 гігабайтів (ГБ) і 16 ГБ LPDDR5X DRAM становить лише 0,65 мм, що робить їх найтоншими в галузі чипами оперативної пам’яті для смартфонів і планшетів LPDDR DRAM.

Новий чип містить чотири шари 12-нм-DRAM і на 9 відсотків тонший та на 21,2 відсотка ефективніший у термостійкості порівняно зі своїм попередником.

Компанія Samsung заявила, що надтонкі пакети LPDDR5X DRAM можуть створити додатковий простір у мобільних пристроях, дозволяючи працювати на смартфонах і планшетах із високопродуктивними програмами та розширеними функціями, такими як штучний інтелект.

«LPDDR5X DRAM від Samsung встановлює новий стандарт для високопродуктивних рішень штучного інтелекту на пристроях, пропонуючи не тільки чудову продуктивність LPDDR, але й розширене керування температурою в ультракомпактному корпусі», - сказав виконавчий віцепрезидент Samsung Electronics Бе Йон Чол.

Читайте також: Meta представила нову потужну модель зі штучним інтелектом для чат-ботів

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея і Європейський Союз на тлі зростання конкуренції в галузі новітніх чипів цього місяця започаткують низку спільних дослідницьких проєктів із розробки передових напівпровідникових технологій.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-