У Чехії колишнього військового засудили до семи років за мародерство в Україні

У Чехії колишнього військового засудили до семи років за мародерство в Україні

Укрінформ
У Чехії суд засудив колишнього військового Філіпа Сімана до семи років позбавлення волі за мародерство під час бойових дій в Україні.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ.

Наголошується, що суд визнав Сімана винним у скоєнні грабежів у районі військових дій на території України.

Прокурор Мартін Білий повідомив, що вердикт у справі Сімана є першим вироком за такий злочин у зв'язку з війною в Україні. Вирок може бути переглянутий.

Підсудний намагався виправдати свої вчинки, серед іншого, тим, що нібито виконував накази свого керівництва.

Як повідомляв Укрінформ, чеська прокуратура вимагала для Сімана десять років колонії суворого режиму за мародерство під час бойових дій в Україні.

27-річний чех два роки працював професійним військовим у чеській армії. Наприкінці березня 2022 року приєднався до українського добровольчого батальйону «Карпатська січ». При цьому він не мав дозволу чеського президента воювати в іноземній армії. Сіман пройшов базову підготовку в Україні та отримав озброєння. Згодом він переїхав до міст Ірпінь та Буча, де йому було доручено патрулювати окопи та проводити так звані очисні роботи. Прокурор стверджує, що під час виконання доручень та під час відпустки Сіман привласнював речі як загиблих військових, так і мирних жителів. У квітні 2022 року чоловіка затримали українські військові, після чого він повернувся на батьківщину.

Фото: ČTK/Kateřina Šulová

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-