Вашингтон, Сеул і Токіо домовилися створити механізм нагляду за дотриманням санкцій проти КНДР

Вашингтон, Сеул і Токіо домовилися створити механізм нагляду за дотриманням санкцій проти КНДР

Укрінформ
США, Південна Корея і Японія мають намір протягом року створити тристоронній механізм нагляду за дотриманням санкцій Ради Безпеки ООН проти КНДР, альтернативний групі експертів Організації, мандат якої закінчився навесні.

Про це з посиланням на південнокорейське МЗС повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

У повідомленні відомства йдеться, що в середу відбулась телефонна розмова уповноважених представників трьох країн помічника держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Деніела Крітенбрінка, директора департаменту розробки стратегій МЗС Південної Кореї Чо Гу Рае та директора департаменту Азії і Океанії МЗС Японії Хіроюкі Намазу.

«Три країни домовилися прискорити створення та запуск протягом цього року альтернативного механізму для ретельного моніторингу та звітування про виконання санкцій Ради Безпеки ООН проти Північної Кореї», - зазначили в корейському зовнішньополітичному відомстві.

У Сеулі нагадали, що робота групи експертів ООН із санкцій проти Північної Кореї завершилася 30 квітня через застосування Росією права вето на продовження її мандату.

Читайте також: Сеул вважає, що КНДР проведе ядерне випробування напередодні чи одразу після виборів у США

Представники трьох країн також обговорили останні події у відносинах між Пхеньяном і Москвою та їх незаконну військову співпрацю, що серйозно загрожує міжнародному миру і стабільності, засудили триваючі провокації КНДР, зокрема, пуски балістичних ракет, і заявили про необхідність денуклеаризації Корейського півострова.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Південної Кореї ухвалив рішення про формування нового військового командування, відповідального за стратегічні операції зі стримування зростаючих військових загроз з боку КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-