Блінкен заявив, що переговори про припинення вогню у Газі на завершальній стадії

Блінкен заявив, що переговори про припинення вогню у Газі на завершальній стадії

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що переговори про припинення вогню на Близькому Сході досягли фінальної стадії.

Як повідомляє Euronews, про це він сказав після американсько-австралійських переговорів в Аннаполісі, передає Укрінформ.

«Всі в регіоні повинні розуміти, що подальші атаки лише поглиблюють конфлікт, …і підвищують ризик небезпечних наслідків, які ніхто не може передбачити і ніхто не може повністю контролювати... Вкрай важливо, щоб усі в регіоні проаналізували ситуацію. Зрозуміли ризик прорахунків і прийняли рішення, які будуть сприяти зниженню напруженості, а не її загостренню. Це особливо актуально з огляду на вирішальний момент, на якому ми перебуваємо в переговорах про припинення вогню в Газі», - заявив Блінкен.

Держсекретар також наголосив, що новий лідер ХАМАСу Ях’я Сінвар має повноваження для забезпечити досягнення угоди про припинення вогню, припинення війни в Газі та звільнення заручників. Блінкен зазначив, що призначення Сінвара «лише підкреслює той факт, що саме від нього залежить, чи продовжувати перемир'я».

Читайте також: Глави МЗС G7 закликали до деескалації на Близькому Сході

Як повідомляв Укрінформ, угруповання «ХАМАС» 6 серпня оголосило про призначення своїм політичним лідером Ях’ї Сінвара, який очолював військове крило групи.

Напруженість у Близькосхідному регіоні зросла після вбивства 31 липня лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані. До того в результаті ізраїльського удару в Бейруті загинув Фуад Шукур, старший військовий командир ліванського угруповання «Хезболла». Обидва угруповання підтримуються Іраном, який погрожує помстою.

Через це зростають побоювання, що війна Ізраїлю проти ХАМАСу в Газі може перерости в більш широкий конфлікт.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-