АБН закликав демократичні країни ретельніше добирати кандидатури для обміну політв’язнями

АБН закликав демократичні країни ретельніше добирати кандидатури для обміну політв’язнями

Укрінформ
Антиімперський блок народів (АБН) звернувся до урядів демократичних держав світу із закликом більш ретельно добирати кандидатури для обміну політичними в’язнями, зокрема, більше уваги приділяти українськім бранцям Кремля та представникам національно-визвольних рухів у РФ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Блоку.

АБН вітає зусилля демократичних держав щодо звільнення кремлівських в’язнів та заручників, але закликає їх більш ретельно готувати персональні списки на обмін, уникаючи звільнення жорстоких кілерів, на руках яких кров реальних політичних опонентів Путіна.

Водночас АБН радить звернути увагу на українських військовополонених, які продовжують перебувати у неволі, на викрадених та незаконно вивезених з території України дітей, засуджених кримськотатарських активістів, зрештою, на представників національно-визвольних рухів народів, поневолених Росією.

«На сьогоднішній день сотні політв’язнів, які представляють національно-визвольні рухи поневолених народів, за сфальсифікованими справами, перебувають у російських тюрмах. Саме вони є справжніми борцями за свободу, вони вели реальну політичну, а часом і збройну боротьбу проти путінського режиму, а тепер піддаються тортурам у російських концтаборах, де їх повільно і цинічно вбивають», - йдеться у заяві АБН.

У ній також піддаються критиці «представники «демократичної» російської опозиції, які після звільнення намагаються переконати Захід у необхідності збереження Росії та прагнуть повернутися до жахливої «тюрми народів».

Читайте також: Переговори Заходу із РФ про великий обмін в’язнями тривали понад два роки - Reuters

АБН, який має свої представництва у більшості цивілізованих держав світу, закликає уряди демократичних держав до активної співпраці та готовий спільно працювати над формуванням списків реальних політичних в’язнів та заручників Кремля. Для прикладу названі деякі імена політичних в’язнів національно-визвольних рухів поневолених народів РФ: Раміля Саїтова, Фаїль Алсинов, Заріфа Саутієва, Алтан Очіров, Олександр Габишев, Кирил Акімов, Парвіна Абузарова, Зарема Мусаєва.

Як повідомлялося, 1 серпня відбувся найбільший із часів Холодної війни обмін, до якого були залучені сім країн. 16 ув’язнених були видані Росією та Білоруссю; вісім (плюс двоє дітей шпигунської пари) - країнами Заходу. Серед обміняних російських політв’язнів не було жодного представника національно-визвольного або регіоналістського руху в РФ, тільки опозиціонери «федерального рівня».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-