Іран тимчасово закриває повітряний простір для єгипетських літаків

Іран тимчасово закриває повітряний простір для єгипетських літаків

Укрінформ
Міністерство цивільної авіації Єгипту у середу наказало своїм авіакомпаніям уникати повітряного простору Ірану протягом трьох годин у четвер, оскільки Тегеран заявив про проведення військових навчань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

В єгипетському відомстві поінформували, що Іран надіслав попередження про проведення навчань усім комерційним авіакомпаніям Єгипту. Там додали, що заборона на польоти в іранському повітряному просторі триватиме три години – з 04:30 до 07:30 ранку у четвер.

Водночас у розмові з іранським інформагентством ISNA очільник міжнародного аеропорту у Тегерані Саїд Чаландрі спростував повідомлення про попередження щодо заборони польотів у повітряному просторі західного Ірану, однак не уточнив, чи стосується його спростування до території усієї країни.

Читайте також: Іран може передумати щодо масованої атаки на Ізраїль - Politico

Як повідомляв Укрінформ, минулого вівторка ізраїльська армія завдала удару по столиці Лівану, Бейруту, в результаті чого загинув військовий керівник «Хезболли» Фуад Шукр.

Наступного дня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента.

Пізніше з’явилась інформація про те, що Ізраїль може зазнати кількаденної масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на вбивство очільників Хезболли та ХАМАСу минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-