Сьогодні на естонсько-російському кордоні починає діяти посилений митний контроль

Сьогодні на естонсько-російському кордоні починає діяти посилений митний контроль

Укрінформ
На всіх прикордонних пунктах між Естонією та РФ, у Нарві, Лухамаа та Койдула, з 8 серпня запроваджується тотальний митний контроль. Тепер усім, хто перетинає кордон Естонії та Росії, доведеться контактувати з митним інспектором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR з посиланням на керівника відділу митного контролю Податково-митного департаменту Вольдемара Лінно.

Як зазначив чиновник, службовець митниці ставитиме тим, хто перетинає кордон, різні запитання, оглядатиме багаж і за необхідності прийматиме рішення про ретельнішу перевірку товарів і речей, що перевозяться.

Підвищена увага приділятиметься транспортним засобам – легковим автомобілям, автобусам і вантажівкам. Пасажирів автобуса також проситимуть вийти з автобуса з багажем та пройти той самий митний огляд, що й пішоходів.

«Реалізація санкцій є пріоритетом номер один у сфері митної справи, а передача в Російську Федерацію будь-яких товарів, що використовуються для ведення бойових дій, перебуває під особливою увагою митниці», - заявив Лінно.

Цього року естонська влада виявила близько 5000 порушень, переважно пов'язаних з пасажирами. Вчинені вони були, як правило, через незнання, без злого наміру. Великих порушень було зафіксовано небагато.

Читайте також: Очільниця МЗС Фінляндії: Кордон з Росією залишиться закритим

Як повідомлялося, минулого тижня Естонія вирішила запровадити з 8 серпня посилений митний контроль на кордоні з Росією. Як наголошували в уряді Естонії, це робиться для того, щоб унеможливити потрапляння до Росії санкційних товарів.

Фото: Dmitri Fedotkin/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-