Прорив у Курській області може мати довгострокові наслідки для РФ - експерт

Прорив у Курській області може мати довгострокові наслідки для РФ - експерт

Укрінформ
Однією зі стратегічних цілей прориву українських військ у Курську область РФ може бути демонстрація можливості перехопити ініціативу у війні, і цей прорив може мати довгострокові політичні наслідки для Москви.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив у коментарі Естонському радіо експерт із безпеки Райнер Сакс.

Коментуючи те, що відбувається в регіоні, він зазначив, що поки невідомо, чи йдеться про рейд ЗСУ або про спробу захопити якісь території поблизу кордону.

«Це ми побачимо протягом тижня, чи почне Україна встановлювати там постійні позиції. Під час цих попередніх рейдів вони не створювали постійних укріплень. Але на даний момент ми ще не знаємо, яка їхня кінцева мета, чи рухатись далі, чи розширювати окуповану територію так само, як уздовж кордону. Ми не можемо зараз сказати, це стане ясно за кілька днів», - сказав Сакс.

На його думку, на стратегічному рівні однією із цілей України може бути демонстрація можливості перехопити ініціативу. Також неможливо ігнорувати вплив того, що відбувається з політичної точки зору.

«Це виклик майбутньому російського політичного режиму. Якщо вони з цим не впораються… у Росії можуть почати відбуватися певні внутрішньополітичні події. Я не хочу сказати, що це станеться відразу, і це не те, що відбувається за дні чи години. Але це може вплинути в довгостроковій перспективі», – сказав Сакс.

Він вважає, що в такому випадку тиск, який Росія чинить на міжнародному рівні, щоб нав'язати Україні мирні переговори на підставі існуючої лінії контролю, "буде під питанням". Також "постане питання обміну територіями і такої ганьби російське керівництво не переживе".

Читайте також: Держдеп прокоментував дії ЗСУ в Курській області

Як повідомлялося, 6 серпня російські Телеграм-канали інформували з посиланням на провоєнні пабліки про начебто бої в прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито "вторглися" українські військові.

Офіційних заяв з цього приводу українські військові не робили.

Інститут вивчення війни (ISW), проаналізувавши повідомлення Росії щодо спроб прориву кордону в Курській області, дійшов висновку, що версії подій від місцевої влади та міністерства оборони РФ і ФСБ розходяться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-