Литва починає укріплювати оборонними спорудами кордон із Калінінградською областю РФ

Литва починає укріплювати оборонними спорудами кордон із Калінінградською областю РФ

Укрінформ
Після оцінки ситуації Литва вирішила встановити постійні фортифікаційні споруди у двох місцях поблизу Калінінградської області. Транспортування перших протимобільних засобів на спеціально обладнані майданчики вже розпочалося.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT із посиланням на міністра національної оборони Лаурінаса Кащюнаса.

За його словами, вже почали транспортувати на спеціально обладнані майданчики, зокрема, протитанкові надовби або "зуби дракона", блокпости та протитанкові "їжаки".

Уточнюється, що Міністерство національної оборони Литви має офіційно представити громадськості рішення щодо постійного укріплення на кордоні з Калінінградською областю РФ 5 вересня. Раніше у відомстві повідомляли, що на заходи з контрмобільності виділено понад 4 мільйони євро.

Читайте також: Литва відправляє прикордонників до Латвії через наплив нелегалів з Білорусі

Як повідомлялося, на початку липня міське самоврядування столиці Литви Вільнюса оприлюднило план оборонної політики, який передбачає, зокрема, встановлення бетонних дорожніх загороджень та розбудову мережі укриттів.

Фото: T. Biliūno / BNS nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-