Нетаньягу заявив, що «глибоко шкодує» про події 7 жовтня

Нетаньягу заявив, що «глибоко шкодує» про події 7 жовтня

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що він «глибоко» шкодує про те, що сталося 7 жовтня 2023 року.

Про це він розповів журналу Time, передає Укрінформ.

В інтерв’ю Нетаньягу запитали, чи буде він перепрошувати за напад ХАМАСу, який стався під час його перебування на посаді.

«Просити вибачення? Звичайно, звичайно. Мені дуже шкода, що щось подібне сталося. І завжди озираєшся назад і кажеш: чи могли ми зробити щось, що могло б цьому запобігти?» - заявив ізраїльський лідер.

Нетаньягу офіційно не взяв на себе відповідальність за невдачі, що призвели до нападу ХАМАСу на південь Ізраїлю, і спробував перекласти провину на керівників ізраїльської служби безпеки, пише видання. Ізраїльська громадськість почула визнання своєї провини від керівників ЦАХАЛу і Шин-Бет, але не Нетаньягу.

Він також заявив, що спробує залишитися на посаді якомога довше: «Я залишатимусь на посаді доти, доки вважатиму, що можу допомогти привести Ізраїль до майбутнього, в якому пануватиме безпека, стабільність і процвітання».

Нетаньягу додав, що вважає «за краще мати погані відгуки у пресі, ніж хороший некролог».

Прем'єр-міністра запитали, якби він був в опозиції, що б він сказав про те, що лідер, який очолював найгірші провали Ізраїлю в галузі безпеки, залишиться при владі?

«Це залежить від того, що вони будуть робити. Чи здатні вони керувати країною під час війни? Чи здатні вони привести її до перемоги? Чи можуть вони гарантувати, що післявоєнна ситуація буде мирною і безпечною? Якщо відповідь "так", вони повинні залишатися при владі», - відповів Нетаньягу.

Читайте також: Нетаньягу в Конгресі США закликав Вашингтон прискорити надання військової допомоги Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні. Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-