Лідер каталонських сепаратистів Пучдемон повертається до Бельгії - партія Junts

Лідер каталонських сепаратистів Пучдемон повертається до Бельгії - партія Junts

Укрінформ
Лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон зумів втекти з Іспанії, незважаючи на велику кількість поліції і ордер на арешт, і повертається до Бельгії.

Про це у п'ятницю заявив генеральний секретар його партії Junts ("Разом за Каталонію") Жорді Турулл, повідомляє DPA, передає Укрінформ.

Як зазначив Турулл, Пучдемон продовжити роботу з бельгійського Ватерлоо.

Пучдемон зумів потрапити до Барселони, за словами генсека його партії, у вівторок увечері, у четвер він виступив перед прихильниками із короткою промовою. Після промови Пучдемону вдалося втекти, незважаючи на великий контингент поліції, який намагався заарештувати його.

Пучдемон заздалегідь заявив, що хоче бути присутнім на інавгурації проіспанського соціаліста Сальвадора Ілли, якого обрали новим лідером каталонського парламенту.

Однак після виступу перед прихильниками Пучдемон покинув зал засідань.

Раніше адвокат Пучдемона Гонсало Бойє заявляв, що він перебуває "за межами іспанської держави", але не повідомив, чи повернувся той до Бельгії, де пройшла більша частина його майже семирічного вигнання.

За словами Боє, Пучдемон звернеться до громадськості найближчим часом.

Читайте також: У Каталонії сепаратистська партія погодилася сформувати уряд з політсилою прем'єра Іспанії

Карлес Пучдемон намагався провести незаконний референдум про незалежність Каталонії у 2017 році. Потім він втік з країни, і провів більшу частину свого часу у вигнанні в Бельгії. Пізніше він також мешкав на півдні Франції.

Як повідомляв Укрінформ, вчора поліція Барселони розпочала пошуки Карлеса Пучдемона. Він прибув до Іспанії після семирічного вигнання і з’явився на заході, де коротко звернувся до сотень прихильників, які зібралися біля парламенту Каталонії в Барселоні незадовго до інавгурації нового глави каталонського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-