За один день Путін підписав понад десять репресивних законів

За один день Путін підписав понад десять репресивних законів

Укрінформ
Правитель Росії Володимир Путін 8 серпня підписав більш як десяти репресивних законів, які запроваджують нові обмеження для різних категорій громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, заборонена анонімна діяльність в інтернеті для власників блогів та каналів, аудиторія яких перевищує 10 тис. осіб (тепер вони мають надавати відомості про себе до Роскомнагляду).

Іншим законом військовим, які беруть участь у бойових діях, заборонено користуватися мобільними телефонами (за це порушення їм може загрожувати до 10 діб арешту без суду).

Путін підписав закони про позбавлення набутого російського громадянства у разі відмови стати на військовий облік та закон про запровадження нового міграційного режиму "вислання" для мігрантів у РФ.

Крім того, заборонені так звані "треш-стрими". Накладено заборону на "пропаганду наркотиків" у літературних творах. Обмежено двадцятьма кількість сім-карт, які може зареєструвати на себе один росіянин.

Читайте також: Мексика не арештовуватиме Путіна, якщо той зʼявиться на інавгурації президентки

Також підписано закон, який надає судовим приставам право використовувати вогнепальну зброю.

Як повідомлялося, напередодні Путін підписав закон, який дозволяє визнавати "небажаними" у Росії будь-які організації, засновниками чи учасниками яких є іноземні державні органи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-