США розширили санкції проти Білорусі

США розширили санкції проти Білорусі

Укрінформ
Міністерство фінансів США в п'ятницю внесло до санкційного списку 14 білоруських компаній та 19 фізичних осіб, які, на думку американського уряду є причетними до допомоги у війні Росії проти України і ухилення від санкцій з боку білоруських оборонних підприємств.

Про це повідомляється на сайті відомства, передає Укрінформ.

Під санкції потрапили, зокрема, завод "Легмаш", який виробляє артилерійські боєприпаси, компанія "Пеленг", яка виготовляє компоненти для космічних кораблів, супутників і військової техніки, конструкторське бюро "Безпілотні гелікоптери", "Рузекспедиція" "ВЛАТЕ Логістик" - дві білоруські логістичні компанії, які займаються транспортними послугами через Білорусь до Росії, включаючи реекспорт машин і західноєвропейських товарів в Росію та інші компанії.

Також до списку санкцій увійшли три білоруські приватні авіакомпанії: "Белканто", "Рубі Стар" і "Рада". Американський Мінфін вважає, що вони були залучені до перевезення російських військовослужбовців і призначених для них вантажів, зокрема найманців і амуніції ПВК "Вагнер".

Всі 19 фізичних осіб, які внесені до санкційного списку, це керівництво підсанкційних підприємств.

Читайте також: Канада, ЄС, Британія і США вимагають від Білорусі звільнити усіх політвʼязнів

Окремим пунктом у заяві Мінфіну США вказано літак Boeing 767-32К з бортовим номером EW-001PB. У документі стверджується, що цей літак самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко використовує для своїх подорожей не тільки в офіційних, а й у приватних цілях.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США спільно з урядами Канади, Великої Британії та Євросоюзом в п'ятницю оприлюднив заяву про солідарність із народом Білорусі, який протистоїть режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-