У Белграді десятки тисяч людей протестували проти видобутку літію

У Белграді десятки тисяч людей протестували проти видобутку літію

Фото
Укрінформ
Десятки тисяч людей вийшли напередодні ввечері на акцію протесту в Белграді, вимагаючи зупинити літієвий проєкт Rio Tinto в західній Сербії через екологічні застереження.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Протестувальники заповнили вулиці Белграда, розмахуючи сербськими прапорами і скандуючи «Ви не будете копати» і «Rio Tinto, геть із Сербії!».

Урядовці, своєю чергою, заявили, що протести були політично вмотивованими і спрямовані на повалення президента Александара Вучича та його уряду.

Як пише Балканський оглядач, після мітингу частина громадян заблокувала два вокзали Белграда - Прокоп (Центр) і Новий Белград. Однак рано вранці в неділю поліція розблокувала залізничні колії, двох протестувальників затримали.

Окрім цього, частина протестувальників намагалася перекрити шосе в Новому Белграді, але після інциденту, коли водій на легковому автомобілі в'їхав у групу маніфестантів, внаслідок чого постраждали щонайменше двоє людей, трасу розблокували.

Читайте також: У Сербії стався вибух на виробництві боєприпасів

Минулого місяця Сербія відновила ліцензію компанії Rio Tinto на розробку найбільшого в Європі літієвого рудника. Це сталося через два роки після того, як попередній уряд зупинив процес через занепокоєння екологічних груп.

Як повідомляв Укрінформ, у Британії тисячі людей протестували проти расизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-