Німеччина планує більші обмеження щодо холодної зброї

Німеччина планує більші обмеження щодо холодної зброї

Укрінформ
Глава МВС Німеччини Ненсі Фезер планує на законодавчому рівні запровадити жорсткіші обмеження на довжину ножів, тобто, холодної зброї, які можна мати з собою в публічному просторі.

Про це вони написала в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Нам потрібні суворіші закони про зброю та суворіший контроль. Ми хочемо, щоб у громадських місцях можна було носити лише ножі з довжиною леза до 6 см замість нинішніх 12 см. Ми хочемо загальної заборони на використання небезпечних ножів», - написала політикиня.

Вона нагадала про зростання кількості нападів на людей із використанням подібної зброї останнім часом. Так, за даними федеральної поліції, за перші шість місяців трапилося вже 430 подібних випадків, для порівняння, за весь попередній рік таких було 777.

Фезер планує запропонувати відповідні зміни до закону вже найближчим часом. Особливий акцент буде зроблено на безпеку у громадському транспорті і на вокзалах, бо за статистикою, саме там найчастіше ідуть у хід ножі.

Читайте також: У Фінляндії розглянуть законопроєкт про заборону купівлі нерухомості росіянами

У Німеччині вже діє заборона на купівлю та володіння певними ножами, зокрема, на так звані ножі-метелики. За порушення заборони передбачено покарання - позбавлення волі на строк до 3 років. Розкладні ножі з лезом, які відкриваються одною рукою, та ножі з довжиною леза понад 12 сантиметрів не можна виносити за межі власного дому, виняток зроблено для придбаних у магазині кухонних ножів, які перевозяться в упаковці.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого цього року внаслідок атаки групи підлітків-мігрантів на вокзалі Обергаузена було вбито юніора збірної України з баскетболу Володимира Єрмакова, а згодом помер у лікарні від травм і його друг Артем Козаченко. Спортсмени загинули від отриманих ножових поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-