США направили на Близький Схід атомний підводний човен

США направили на Близький Схід атомний підводний човен

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін наказав прискорити перекидання авіаносця «Авраам Лінкольн» (USS Abraham Lincoln) на Близький Схід, а також направити в цей регіон атомний підводний човен «Джорджія» (USS Georgia), озброєний крилатими ракетами.

Про це йдеться у повідомленні Пентагону про телефонну розмову Остіна з ізраїльським колегою Йоавом Галантом, передає Укрінформ.

«Держсекретар Остін підтвердив зобов’язання Сполучених Штатів вжити всіх можливих кроків для захисту Ізраїлю та відзначив посилення військових позицій і можливостей США на Близькому Сході у відповідь на ескалацію регіональної напруженості», - ідеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що підкріплюючи це зобов’язання Остін наказав авіаносній ударній групі на чолі з авіаносцем «Авраам Лінкольн», оснащеній винищувачами F-35C, прискорити свій транзит до Центрального командування ЗС США (CENTCOM), в зону відповідальності якого входять операції на Близькому Сході. При цьому, в регіоні вже знаходиться ударна група на чолі з авіаносцем «Теодор Рузвельт» (USS Theodore Roosevelt).

«Крім того, міністр наказав відправити до району Центрального командування підводний човен із крилатими ракетами «Джорджія», - зазначили в американському оборонному відомстві.

Остін і Галант також обговорили операції Ізраїлю в Газі та важливість зменшення шкоди цивільному населенню, прогрес у забезпеченні припинення вогню та звільнення заручників, утримуваних у Газі, а також зусилля зі стримування агресії з боку Ірану, ліванської Хезболли та інших підтримуваних Іраном груп у регіоні.

Читайте також: США відправили винищувачі F-22 на Близький Схід

Як повідомляв Укрінформ, новий політичний лідер ХАМАСу Ях’я Сінвар через єгипетських та катарських посередників передав ізраїльським офіційним особам меседж, що хоче домовитися щодо угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-