Бєлгородська місцева влада оголосила евакуацію з прикордонного з Україною району

Бєлгородська місцева влада оголосила евакуацію з прикордонного з Україною району

Укрінформ
Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков зранку 12 серпня оголосив про початок евакуації населення прикордонного Красноярузького району.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відеозвернення Гладкова у Телеграм-каналі.

«У нас тривожний ранок. Активність ворога на кордоні Красноярузького району. Щоб убезпечити життя та здоров'я населення, починаємо переміщення людей, які живуть у Красноярузькому районі, у безпечніші місця», - сказав Гладков.

Він також додав, що транспорт у цей район уже відправлено. Скільки людей підлягають евакуації і куди їх вивозитимуть, він не уточнив.

Про атаку на прикордонне село Колотилівка у Красноярузькому районі російські військові блогери повідомляли ще в неділю. Три дні тому Гладков уже закликав мешканців села їхати звідти.

Красноярузький район Бєлгородської області знаходиться приблизно за 45 кілометрів від міста Суджа в сусідній Курській області, де 6 серпня відбувся прорив. Із західного боку він примикає до кордону України, а з північного — до Бєловського району Курської області.

Вранці в понеділок влада Бєловського району повідомила, що ситуація залишається дуже напруженою, добровільна евакуація населення триває. Голова району Микола Волобуєв закликав усіх, хто може, самостійно прибути до пунктів збору в селі Довгі Буди або до населеного пункту Бушмено Обоянського району Курської області. Там мають чекати автобуси для евакуації.

Як повідомлялося, з 9 серпня у прикордонних з Україною Бєлгородській, Брянській та Курській областях запроваджено режим контртерористичної операції. При цьому в Курській області після прориву 6 серпня діє режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Читайте також: У Липецькій та Бєлгородській областях РФ заявляють про атаку безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати з посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

США повідомили, що підтримують зв’язок з українською стороною щодо подій у Курській області, щоб зрозуміти цілі і стратегію операції.

У Китаї відреагували на «ситуацію в Курській області» та закликали всі сторони до деескалації конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-