У Молдові зобов’язали провайдерів заблокувати доступ до сайтів російського банку - ЗМІ

У Молдові зобов’язали провайдерів заблокувати доступ до сайтів російського банку - ЗМІ

Укрінформ
Служба інформації та безпеки Молдови (СІБ) зобов'язала інтернет-провайдерів у країні заблокувати сайти російського «Промсвязьбанка».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Про припис СІБ повідомив мобільний оператор Orange. Йдеться про головну сторінку сайту «Промсвязьбанк» та пов'язані з ним субдомени.

Зазначається, що «Промсвязьбанк» із 2018 року перебуває у власності російської держави. Його акціонер - Російська Федерація в особі «Росимущества».

Після початку війни РФ проти України «Промсвязьбанк» перебуває під санкціями США, Євросоюзу та Великої Британії.

У Молдові «Промсвязьбанк» став відомим, після того як влада Гагаузії (глава Гагаузії Євгенія Гуцул пов'язана з олігархом-втікачем Іланом Шором, який перебуває в розшуку) уклали з банком угоду «про співпрацю та підтримку».

Влада Гагаузії стверджує, що пенсіонери та бюджетники щомісяця отримують «від наших партнерів» надбавку близько 2 тис. леєв (114 доларів). Вони повинні отримувати їх на банківські картки платіжної системи «Мир».

Однак у Молдові, за винятком території Придністров'я, карти «Мир» не працюють.

Переказати гроші на карту молдовського банку стало складніше після того, як система грошових переказів «Золота корона» скасувала онлайн-перекази в Молдові.

Тиждень тому Гуцул повідомила, що уряд Молдови опротестував в суді угоду між гагаузькою владою та банком «Промсвязьбанк».

Читайте також: У Молдові суд арештував співробітника парламенту за підозрою у держзраді на користь РФ

Як повідомляв Укрінформ, найбільші банки Молдови призупинили на невизначений термін роботу із російською системою грошових переказів «Юністрім».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-