Військова співпраця Росії з КНДР становить небезпеку не лише для України - Білий дім

Військова співпраця Росії з КНДР становить небезпеку не лише для України - Білий дім

Укрінформ
У Білому домі вважають поглиблення військової співпраці між Росією і Північною Кореєю небезпечним не лише для України, а й для країн Індо-Тихоокеанського регіону.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Ми говоримо про це вже досить довго – Путін у розпачі, він відчайдушно потребує допомоги і військового потенціалу, бо експортний контроль і санкції фактично перетворили економіку, яку він мав до війни, на економіку воєнного часу. І він у відчаї звертається по допомогу до таких країн, як Іран та Північна Корея», - сказав Кірбі, коментуючи повідомлення про ймовірне застосування росіянами північнокорейських ракет для атаки на Київ 5 серпня.

Водночас він зауважив, що не може підтвердити, що тоді застосовувалися саме північнокорейські ракети, але додав, що такі дії армії РФ відповідають намірам Путіна стосовно використання військової допомоги з КНДР.

Читайте також: «Іскандери» КНДР: що про них відомо

«Цілком очевидно, що військова співпраця між Північною Кореєю та Росією небезпечна для народу України, оскільки ці ракети продовжують атакувати українські міста й енергетичну інфраструктуру, але це також небезпечно для Індо-Тихоокеанського регіону і будь-який її розвиток матиме наслідки для безпеки країн у цьому регіоні», - зазначив представник Білого дому.

Він додав, що Сполучені Штати з союзниками і партнерами будуть вживати заходів, щоб зменшити ризики від військової взаємодії Пхеньяна і Москви.

Як повідомляв Укрінформ, речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов сказав, що балістичні ракети, якими 5 серпня російські війська атакували Київ, могли бути російського або північнокорейського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-