У Німеччині судять підозрюваних у вбивстві двох українських баскетболістів

У Німеччині судять підозрюваних у вбивстві двох українських баскетболістів

Укрінформ
У Німеччині розпочався процес проти підозрюваних у вбивстві двох українських баскетболістів, гравців юнацької збірної Володимира Єрмакова та Артема Козаченка.

Про це повідомляє Bild, передає Укрінформ.

Суд розпочався в понеділок, підозрювані постали перед регіональним судом Ессена. Він проходить у закритому режимі, оскільки головному звинувачуваному, Мерту В. (німецький турок) і трьом його спільникам (двоє сирійців, один німецький грек) на момент скоєння злочину було лише 14 і 15 років.

Мерт В. та його поплічники уже давно перебували у полі зору поліції за різноманітні правопорушення. Незадовго до злочину Мерт В. (якому нині 16 років) вже був засуджений за попередні злочини, але вирок про арешт ще не набрав законної сили. Влада також уже намагалася у 2023 році залучити 14-річних та 15-річних злочинців у профілактичну програму для молодих злочинців, але і це не вдалося через відмову їх і опікунів брати участь.

На розгляд справи призначено дванадцять днів; вирок очікується в листопаді.

Основним фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі. Ще чотирма дітьми (12 – 13 років), які також були причетні до подвійного вбивства, опікується відділ у справах молоді.

Згідно з обвинуваченням, мотивом стало «українське походження» жертв.

На суді присутні батьки вбитих хлопців.

Читайте також: У німецькій поліції заперечують ксенофобські мотиви вбивства українського спортсмена

Як повідомлялось, трагедія сталася 10 лютого цього року, коли хлопці поверталися після тренування в команді другого дивізіону Дюссельдорфа «Art Giants». В автобусі виникла суперечка з групою підлітків, яка після прибуття на вокзал Обергаузена (земля Північний Рейн-Вестфалія) завершилася нападом молодиків на українців з використанням кийків і ножів. 19-річний Володимир Єрмаков помер на місці, 18-річний Артем Козаченко – через кілька днів у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-