У Сирії стався землетрус магнітудою 4,8

У Сирії стався землетрус магнітудою 4,8

Укрінформ
Землетрус магнітудою 4,8 стався у місті Хама на заході Сирії ввечері у понеділок. Поштовхи, що тривали до ранку вівторка, відчули також жителі Йорданії та Лівану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Міністерство охорони здоров’я Сирії поінформувало у вівторок про близько 65 людей, які зазнали травм легкої та середньої тяжкості внаслідок землетрусу.

У містечку Саламія, розташованому приблизно за 30 кілометрів на схід від Хами, Національна лікарня надала допомогу 67 людям, які перебували у шоковому стані, додали у сирійському МОЗ.

За словами очевидців, у Саламії внаслідок підземних поштовхів обвалився балкон, а працівники швидкої допомоги лікували непритомних людей.

Інформагентство SANA із посиланням на голову міської ради Саламії Сухада Зайдана повідомило про незначні пошкодження у місті, такі як тріщини на стінах будівель.

Читайте також: Поблизу Токіо стався землетрус магнітудою 5,3

У Німецькому науково-дослідному центрі геонаук (GFZ) оцінили магнітуду сирійського землетрусу в 4,8 бала. Там додали, що поштовхи виникли на глибині 10 кілометрів під землею.

За даними агенції SANA, епіцентр землетрусу знаходився на сході міста Хама. Національний центр моніторингу землетрусів Сирії прозвітував, що до ранку вівторка було зафіксовано 13 підземних поштовхів на схід від Хами.

Водночас державне інформагентство Йорданії повідомило про афтершок потужністю 3,9 бала менш ніж за годину після першого поштовху.

Читайте також: У Грузії стався потужний землетрус, який відчули в сусідньому Азербайджані

Також землетрус у Сирії відчули жителі по всій території Лівану, йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу землетрус магнітудою 6,8 стався на півночі та північному сході Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-