У Курській області розпочалася евакуація ще в одному районі

У Курській області розпочалася евакуація ще в одному районі

Укрінформ
У Великосолдатському районі Курської області РФ у вівторок, 13 серпня, почалася евакуація населення - як власними силами, так і за допомогою місцевої адміністрації.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Великосолдатський район розташований за вісім кілометрів від села Мартинівка Суджанського району, до якого, за інформацією Teлеграм-каналів, підійшли українські військові. Також повідомляється, що бої тривають і в самому районі.

Голова району Володимир Зайцев у Teлеграмі повідомив, що ще станом на 12 серпня заявок на евакуацію в районі не було.

«Евакуації в нашому районі не було до сьогоднішнього дня. Усі виїжджали самостійно, ніхто не перешкоджав. Сьогодні збираємо дані, хто все ж потребує евакуації», - написав чиновник.

За словами Зайцева, людей залишилося багато, але «вони не хочуть виїжджати».

Раніше т.в.о. глави Курської області Олексій Смирнов повідомив, що евакуації в регіоні підлягають 180 000 осіб. За даними російських ЗМІ, до 12 серпня свої будинки покинули вже 121 000 жителів.

Добровільний виїзд жителів також організували в прикордонних Глушківському, Коренівському, Суджанському районах Курської області РФ. А жителі Красноярузького району сусідньої Бєлгородської області РФ практично повністю покинули його, повідомив губернатор В'ячеслав Гладков зранку, 13 серпня.

Читайте також: Російські полонені з Курської області просять обміняти їх на азовців

Як повідомляв Укрінформ, наразі Збройні сили України контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території РФ. Про це під час Ставки Верховного Головнокомандувача заявив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський,

Речник МЗС України Георгій Тихий заявив на брифінгу, що метою операції Сил оборони України в Курській області РФ є не захоплення чужих територій, а збереження життя наших людей і захист території України від російських ударів. Дії України є абсолютно легітимними, а ЗСУ не порушують міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-