Китай направив до Тайваню 12 бойових кораблів

Китай направив до Тайваню 12 бойових кораблів

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню впродовж доби зафіксувало 27 бойових літаків та 12 кораблів ВМС Китаю, які проводили патрулювання і маневри навколо острова.

Про це відомство повідомляє в соцмережі Х, передає Укрінформ.

Зазначається, що під час маневрів 19 літаків ВПС Китаю перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неофіційною лінією розмежування між материком і островом, та увійшли в ідентифікаційну зону ППО Тайваню.

Китайська армія, підкріплюючи претензії Пекіна на встановлення контролю над Тайванем, щодня направляє бойові літаки та кораблі до острова для демонстрації сили і тиску на його жителів.

До таких маневрів, як правило, залучається не більше десяти літаків та близько п’яти-шести бойових кораблів. Більшу кількість літаків і кораблів армія Китаю надсилає до Тайваню лише в окремих випадках.

Цього разу збільшення кількості кораблів може бути пов’язане з перебуванням на Тайвані делегації Палати представників Конгресу США від Демократичної партії у складі чотирьох жінок-парламентаріїв, які прибули, аби продемонструвати підтримку Сполученими Штатами Тайваню.

Читайте також: Пекін заявив, що постачання зброї Тайваню не зупинить «возз’єднання» Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Китай у вівторок вранці направив до Тайваню 22 бойових літаки, серед яких новітні багатоцільові ударні винищувачі J-16 та літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління KJ-500.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-