У Бєлгородській області ввели режим надзвичайної ситуації

У Бєлгородській області ввели режим надзвичайної ситуації

Укрінформ
У Бєлгородській області Росії оголошено режим НС регіонального рівня з подальшим зверненням до урядової комісії з проханням оголосити НС федерального рівня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Губернатор регіону В'ячеслав Гладков заявив, що таке рішення прийнято, оскільки ситуація в Бєлгородській області залишається вкрай напруженою, через "щоденні обстріли, зруйновані будинки". За його словами, влада має намір звернутися до урядової комісії з проханням оголосити НС федерального рівня.

Губернатор повідомив також, що у регіоні триває евакуація дітей "у безпечні дитячі оздоровчі табори". Наразі там перебувають п'ять тисяч дітей із Бєлгородської області.

Як повідомлялося, з 9 серпня у Курській, Брянській та Бєлгородській областях Росії, що межують з Україною, був запроваджений режим контртерористичної операції. При цьому в Курській області після прориву 6 серпня діє режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Читайте також: У Росії дрони атакували аеродром «Саваслейка» - повідомляють про 10 «прильотів»

На початку цього тижня, зранку 12 серпня, була оголошена евакуація населення прикордонного Красноярузького району Бєлгородської області.

Наразі Збройні сили України контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території РФ.

Речник МЗС України Георгій Тихий заявив на брифінгу, що метою операції Сил оборони України в Курській області РФ є не захоплення чужих територій, а збереження життя наших людей і захист території України від російських ударів. Дії України є абсолютно легітимними, а ЗСУ не порушують міжнародного гуманітарного права.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-