«Борисоглібськ», «Балтимор» і «Саваслейка»: у Росії ЗМІ повідомляють про атаки на військові аеродроми

«Борисоглібськ», «Балтимор» і «Саваслейка»: у Росії ЗМІ повідомляють про атаки на військові аеродроми

Відео
Укрінформ
У Росії заявляють, що у ніч проти 14 серпня відбулися атаки на три військові аеродроми.

Про це повідомляє Настоящее время, передає Укрінформ.

"Місцеві пабліки пишуть про вибухи на військових аеродромах "Борисоглібськ", "Балтимор" і "Саваслейка", - йдеться у повідомленні.

За інформацією журналістів, у кількох російських регіонах уранці 14 серпня повідомили про масовану атаку дронів. Зокрема, інформація про удари безпілотників надходила з Воронезької, Нижньогородської, Орловської і Ростовської областей РФ.

Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв заявив, що вночі регіон атакували понад 35 безпілотників.

У Телеграм-каналах повідомлялося, що у Воронежі виникла пожежа. Ймовірно, удару було завдано по військовому аеродрому "Балтимор" на околиці міста. У місцевих пабліках публікують відео віддаленої пожежі зі звуками вибухів.

Також повідомлялося про атаку дронів і вибухи в Борисоглібську Воронезької області, де розташований військовий аеродром. Очевидці стверджують, що об'єкт охоплений вогнем, а в одному з сіл перекритий рух транспорту.

Видання Astra зазначає, що безпілотники помітили також над населеними пунктами Велетьма і Саваслейка Нижньогородської області. У місцевих пабліках повідомляють «про 10 прильотів» по авіабазі «Саваслейка».

Губернатор Нижньогородської області Гліб Нікітін підтвердив інформацію про атаку дронів. За його словами, у Кулебакському районі працює ППО і засоби радіоелектронної боротьби «для придушення атаки безпілотних літальних апаратів літакового типу».

Згідно з відкритими даними, на авіабазі в Саваслейці базуються, зокрема, літаки МіГ-31, носії ракет «Кинджал», а також дислокується філія 4-го Державного центру підготовки авіаційного персоналу і військових випробувань Міноборони РФ.

Читайте також: Росія виводить частину військ з України для відправлення їх під Курськ - WSJ

Водночас Міноборони Росії про удари по військових аеродромах не повідомляє. У звіті відомства йдеться про нібито знищені засобами ППО чотири тактичні ракети і 117 БпЛА літакового типу.

Як повідомлялося, у Нижньогородській області Росії, де розташований військовий аеродром «Саваслейка», сьогодні вранці пролунали вибухи.

У ніч проти 9 серпня у Росії було уражено аеродром «Липецьк».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-