Кремль прагне інформаційно ізолювати територію Курської області - ЦПД

Кремль прагне інформаційно ізолювати територію Курської області - ЦПД

Укрінформ
Заяви речниці російського МЗС щодо ситуації у Курській області мають на меті закріпити у свідомості громадян РФ образ українців як ворогів.

На цьому наголошує Центр протидії дезінформації, передає Укрінформ.

У ЦПД спростували розтиражовану російськими ЗМІ заяву представниці МЗС РФ Марії Захарової про те, що українські військові під час операції у Курській області нібито отримали від командування наказ розстрілювати цивільних у разі опору.

"Ця інформація не відповідає дійсності, Україна непохитно дотримується міжнародного законодавства щодо поводження з цивільними під час бойових дій. Ворог не має доказів своїх звинувачень, тому вдається до брехні та маніпуляцій", - заявляють у ЦПД.

Наголошується, що заява Захарової є частиною зусиль для просування пропаганди про "звірства українців" у Курській області задля дискредитації України в очах світової спільноти.

"До того ж Кремль хоче закріпити у свідомості росіян образ українців як ворогів, а також заохотити до евакуації із зони бойових дій максимальну кількість людей. Таким чином Москва прагне інформаційно ізолювати територію Курської області, щоб приховати від населення власну безпорадність", - заявили у ЦПД.

Читайте також: Кремль намагається применшити масштаб подій в Курській області - ISW

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 12 серпня підтвердив, що Сили оборони проводять наступальну операцію на території Курської області.

Президент Володимир Зеленський 13 серпня заявив, що під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти Курської області.

Речник МЗС України Георгій Тихий наголосив, що метою операції у Курській області є не захоплення чужих територій, а збереження життя громадян і захист території України від ударів РФ.

За даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема, щодо цивільного населення Курської області, щоб звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-