ВООЗ вдруге за три роки оголосила надзвичайну ситуацію через мавпячу віспу

ВООЗ вдруге за три роки оголосила надзвичайну ситуацію через мавпячу віспу

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила в середу, що швидке поширення mpox (віспи мавп) в африканських країнах є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

«Виявлення та швидке поширення нового класу mpox у східній частині Демократичної Республіки Конго, його виявлення в сусідніх країнах, які раніше не повідомляли про mpox, і можливість подальшого поширення в Африці та за її межами викликають занепокоєння», – сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

Сьогоднішнє рішення ВООЗ має на меті спонукати країни-члени почати готуватися до поширення вірусу та поділитися вакцинами, методами лікування та іншими ключовими ресурсами з біднішими країнами.

Зазначається, що це вже другий раз за три роки, що ВООЗ оголосила епідемію mpox глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

Минулого разу це сталося в липні 2022 року. Тоді цей спалах вразив майже 100 000 людей, переважно людей у ЛГБТ-спільноті, у 116 країнах і вбив близько 200 людей.

Цього ж разу із початку цього року лише в Демократичній Республіці Конго було зареєстровані понад 14 000 випадків mpox та 524 смерті. У групу ризику входять жінки та діти до 15 років.

Читайте також: В Ізраїлі у 21 особи зафіксували гарячку Західного Нілу, двоє померли

Крім цього, спалах mpox поширився в 13 країнах Африки, включно із кількома, де ніколи раніше не повідомлялося про випадки mpox.

У вівторок африканські центри з контролю та профілактики захворювань оголосили про «надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я континентальної безпеки», вперше організація зробила такий крок після того, як Африканський союз минулого року надав їй повноваження.

Як повідомляв Укрінформ, голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив минулої середи, що скликав надзвичайну зустріч міжнародних експертів на тлі зростаючого занепокоєння щодо поширення mpox (віспа мавп).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-