Затримана в Австралії російська шпигунка працювала на підсанкційну військову компанію - ЗМІ

Затримана в Австралії російська шпигунка працювала на підсанкційну військову компанію - ЗМІ

Укрінформ
Австралійка російського походження Кіра Корольова, затримана у липні в Австралії у справі про шпигунство, працювала на підсанкційну російську військову компанію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розслідуванні The Nightly.

Згідно з отриманими внутрішніми документами російської влади, Корольова, яка мала доступ до надсекретних австралійських розвідувальних даних, таємно отримувала сотні тисяч російських рублів від підсанкційної військової фірми та обслуговувала розвідувальні служби Росії, коли працювала в Силах оборони Австралії.

Житловий комплекс у Москві, де вона готувала плани для шпигунства, знаходиться за 375 метрів від штаб-квартири ГРУ. Причетність Корольової до російської розвідки підтверджується і тим, що мобільний телефон генерал-майора ГРУ, який курує роботу російських шпигунів, відомих як «російські нелегали», з’єднався з вишкою стільникового зв’язку, що розташована в 55 метрах від житлового комплексу Корольової більше, ніж з будь-якою іншою вишкою стільникового зв’язку в Росії.

Крім цього, Корольова минулого року здійснила незадекларовані поїздки до Росії й Білорусі. Вона забронювала зворотний рейс з Москви до Стамбула минулого року — менше ніж за чотири тижні до початку отримання таємних платежів.

Читайте також: У Німеччині можливий акт саботажу розслідують уже на двох військових базах

Як повідомляв Укрінформ, у липні Федеральна поліція Австралії (AFP) затримала подружню пару російського походження – Кіру та Ігоря Корольових – за звинуваченням у шпигунстві на користь РФ.

Фото: The Nightly

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-