Розгром «вагнерівців» у Малі: повстанці-туареги заперечили допомогу від України

Розгром «вагнерівців» у Малі: повстанці-туареги заперечили допомогу від України

Укрінформ
Представник повстанського альянсу туарегів у Малі заявив, що повстанці під час операції проти бійців ПВК «Вагнер» не отримували жодної зовнішньої допомоги, зокрема і від України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми можемо чітко сказати, що не отримували жодної зовнішньої допомоги для ведення боїв у Тінзауатені», – сказав Мохамед Ель-Маулуд Рамадан із повстанського альянсу «Постійні стратегічні рамки миру, безпеки та розвитку» (CSP-PSD).

На запитання про те, чи допомагала Україна повстанському руху фінансово або з підготовкою, Рамадан відповів: «Ні, ми не отримували жодної допомоги від України».

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня коаліція антиурядових угруповань на півночі Малі протягом трьох днів запеклих боїв знищила 84 найманці з російської ПВК "Вагнер" та 47 малійських військовослужбовців. Це найбільші втрати ПВК “Вагнер” за усі роки її присутності в Африці.

Читайте також: Малійські повстанці заявили про знищення 84 «вагнерівців»

4 серпня уряд Малі оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Україною, мотивуючи це нібито підтримкою дій повстанців-туарегів.

Міністерство закордонних справ України назвало це рішення «недалекоглядним та поспішним», відкинуло звинувачення у нібито «підтримці Україною міжнародного тероризму» і заявило, що залишає за собою право вжити всіх необхідних заходів політико-дипломатичного реагування у відповідь на недружні дії.

Після військового перевороту у травні 2021 року в Малі править військова хунта, яка підтримує тісні зв'язки з РФ і вдається до послуг найманців із контрольованої російськими спецслужбами ПВК «Вагнер».

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-