Росіяни знімають фейкові ролики про Курщину з акторами у формі ЗСУ - ЦПД

Росіяни знімають фейкові ролики про Курщину з акторами у формі ЗСУ - ЦПД

Укрінформ
Росіяни активізували зйомку постановочних роликів про Курську область з переодягненими у форму Збройних сил України людьми.

Про це написав у Телеграмі керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, передає Укрінформ.

"Як і попереджали, росіяни активізували зйомку постановочних роликів про Курщину з переодягненими в форму ЗСУ людьми. Це традиційна система російської пропаганди, обкатана на Харківщині та інших окупованих територіях", – зазначив він.

За інформацією Коваленка, для цього залучають структури, зокрема театральну студію "Крылья", які фінансує Міноборони РФ. Він додав, що ЦПД регулярно виявляє такі продукти.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 12 серпня підтвердив, що Сили оборони проводять наступальну операцію на території Курської області.

Президент Володимир Зеленський 13 серпня заявив, що під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти Курської області.

Речник МЗС України Георгій Тихий наголосив, що метою операції у Курській області є не захоплення чужих територій, а збереження життя громадян і захист території України від ударів РФ.

За даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема щодо цивільного населення Курської області, щоб звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-