Мінфін Литви пропонує розірвати договори про митну співпрацю з РФ і Білоруссю

Мінфін Литви пропонує розірвати договори про митну співпрацю з РФ і Білоруссю

Укрінформ
Міністерство фінансів Литви пропонує розірвати підписані майже 20 років тому угоди про митне співробітництво з Росією та Білоруссю і підготувало для уряду проєкти відповідних постанов.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT.

За словами представників міністерства, з початку широкомасштабної агресії Росії проти України литовська митниця не співпрацювала та не обмінюється інформацією з митними службами Росії та Білорусі. Однак особи, які мають торговельні відносини з цими країнами, за даними міністерства, надають митницям та судам документи, видані митними органами цих країн, як доказ законності торгівлі та дотримання міжнародних санкцій.

Угода з Росією про співпрацю та взаємну допомогу у сфері митної діяльності була підписана у лютому 1995 року у Москві. Угода з Білоруссю про співробітництво у боротьбі з порушеннями митного законодавства - у липні 1996 року у Вільнюсі. Денонсація договору з Білоруссю, який був ратифікований у вересні 2000 року, ще має бути схвалена президентом і Сеймом Литви.

Читайте також: У Литві викрили схему контрабанди товарів до Росії майже на €2 мільйони

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Сейм Литви схвалив денонсацію договору з Росією про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах, аби «не підтримувати тіснішу правову співпрацю з державою-агресором».

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-