Німеччина підозрює Росію в диверсіях на двох військових базах - Bloomberg

Німеччина підозрює Росію в диверсіях на двох військових базах - Bloomberg

Укрінформ
Німеччина розслідує можливий російський слід в диверсії на двох військових базах, де були спроби забруднити питну воду.

Про це Bloomberg повідомив високопоставлений депутат в Берліні, передає Укрінформ.

Два об'єкти, які стали ймовірною мішенню, - це база Бундесверу в Кельн-Ван і аеродром НАТО в сусідньому Гайленкірхені. Речник Бундесверу Ульріх Фонроберт заявив, що вночі в паркані кельнської бази було вирізано отвір, хоча особу чи осіб, які це зробили, не було встановлено. Система попередження показала «аномальні показники» якості води, що свідчить про те, що система водопостачання була об'єктом нападу, сказав Фонроберт на прес-конференції в середу.

Представник НАТО в Гайленкірхені Донні Деммерс сказав, що підозрюваний намагався отримати доступ до об'єкта у вівторок ввечері, але охоронці запобігли цій спробі.

Голова комітету з питань оборони в нижній палаті парламенту в Берліні Маркус Фабер повідомив Bloomberg, що «підозра в саботажі посилюється» щодо аеродрому в Кельні, який є базою для літаків, які використовуються канцлером Олафом Шольцем і його кабінетом.

«Подальші розслідування покажуть, чи підтвердяться мої початкові підозри, що за цим стоїть Росія», - сказав Фабер, додавши, що члени комітету постійно отримують інформацію про хід розслідування.

Голова парламентського комітету, який здійснює нагляд за розвідувальними службами Німеччини Константін фон Ноц повторив попередження про посилення гібридної війни, яку веде Росія після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Німеччина має бути готова протистояти російському нападу через 5 років - командувач

Німеччина, після США, є другою країною за обсягами військової та фінансової допомоги Україні, зазначає медіаресурс.

Як повідомляв Укрінформ, в середу надійшло повідомлення про те, що Казарми Бундесверу в Кельн-Вані, ймовірно, стали об’єктом саботажу: там отруїли питну воду. Пізніше того ж дня надійшло ще одне повідомлення про ймовірний акт саботажу на об’єкті Бундесверу після того, як Міноборони підтвердило про початок розслідування поблизу Кельна.

Фото: Roberto Pfeil/picture alliance/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-