Фінська спецслужба назвала «диверсійні пріоритети» Росії у Європі

Фінська спецслужба назвала «диверсійні пріоритети» Росії у Європі

Укрінформ
Фінляндія не є однією з головних цілей нещодавніх російських диверсій, адже основна увага Росії нині зосереджена на інших регіонах Європи.

Про це Yle розповіла спеціальна дослідниця фінської Поліції безпеки (Supo) Лотта Хакала, передає Укрінформ.

«Наразі основна увага Росії зосереджена на інших регіонах Європи, наприклад, на великих країнах ЄС. Росія націлилася, зокрема, на матеріальну підтримку України, таку як виробництво, транспортування і зберігання допомоги», – сказала Хакала.

Зусилля Росії спрямовані, зокрема, на недопущення військової підтримки України. Окрім заподіяння конкретної шкоди, метою є вплив на готовність громадськості підтримати Україну.

«Створюючи атмосферу страху і невпевненості, а також враження, що Росія здатна зробити що завгодно і де завгодно», – додала Хакала.

За даними Supo, немає жодних ознак спроб зашкодити матеріальній підтримці України у Фінляндії. Однак слід бути готовими до підривних дій, як і в інших частинах Європи.

«Цілком ймовірно, що дії Росії щодо Фінляндії стануть агресивнішими, так само як і в інших країнах Європи», – вважає Хакала.

Вона додала, що Росія також здійснює атаки на погано захищені і контрольовані об'єкти в інших місцях, які можуть завдати значної видимої шкоди і привернути до себе увагу.

Читайте також: Фінляндія звільнила з-під арешту студентів, підозрюваних у порушенні санкцій проти РФ

У Supo вважають, що новим у діях Росії є те, що для диверсій використовують посередників, таких як злочинці, яких вербують за гроші, наприклад, через соціальні мережі.

«Росія намагається приховати власну причетність і зберегти хоча б формальну можливість заперечити ці дії», – сказала Хакала.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен відхилив заявку на купівлю нерухомості в Сюсмя, розташованій у Пяйят-Гямі, що на півдні країни.

Фото: Lauri Karo / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-