В Індії тисячі людей вийшли на протести через зґвалтування і вбивство лікарки

В Індії тисячі людей вийшли на протести через зґвалтування і вбивство лікарки

Укрінформ
В Індії у низці міст тисячі людей вийшли на марш протесту у п’ятницю проти зґвалтування і вбивства 31-річної лікарки-практикантки державної клініки, вимагаючи правосуддя і кращої безпеки в медичних кампусах та лікарнях.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Демонстранти, зокрема, зібралися біля парламенту в Нью-Делі. Вони тримали плакати із закликами притягнути до відповідальності винних у зґвалтуванні та вбивстві жінки. Подібні протести відбулися і у східному місті Колката, де сталося вбивство, а також у Мумбаї та Гайдарабаді.

Протести, які загалом були мирними, розпочалися 9 серпня, коли поліція виявила тіло 31-річної лікарки-практикантки в семінарській залі державного медичного коледжу і лікарні RG Kar у Колкаті.

Розтин підтвердив факт сексуального насильства, а у зв'язку зі злочином був затриманий поліцейський-доброволець. Сім'я жертви стверджувала, що це був випадок групового зґвалтування, і до нього причетні інші особи.

За рішенням суду справу передали федеральним слідчим.

Відтоді обурення суспільства переросло у протести проти насильства над жінками. Також до них долучилися тисячі лікарів і парамедиків по всій Індії, які виступили з вимогою створити безпечніші умови праці.

Читайте також: У тисняві в індійському храмі загинули семеро людей

Сексуальне насильство над жінками є поширеною проблемою в Індії. У 2022 році поліція зареєструвала 31 516 повідомлень про зґвалтування - на 20% більше, ніж у 2021 році, згідно з даними Національного бюро реєстрації злочинів країни. Однак про багато випадків злочинів проти жінок в Індії не повідомляють через стигму, пов'язану із сексуальним насильством, а також через недовіру до поліції.

Активісти руху за права жінок кажуть, що проблема особливо гостро стоїть у сільській місцевості, де громада іноді соромить жертв сексуального насильства, а сім'ї переживають за їхній соціальний статус.

Фото: thenews.com.pk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-