Іран використовував ChatGPT, щоб вплинути на президентські вибори у США - OpenAI

Іран використовував ChatGPT, щоб вплинути на президентські вибори у США - OpenAI

Укрінформ
Компанія OpenAI заявила, що заблокувала акаунти іранської групи, яка використовувала чат-бот ChatGPT для створення контенту, спрямованого, зокрема, на вплив на президентські вибори в США.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

В Open AI заявили, що учасники угрупування, яка отримало назву Storm-2035, використовували ChatGPT для створення контенту на такі теми, як коментарі щодо кандидатів з обох сторін на виборах у США, конфлікт у Газі та присутність Ізраїлю на Олімпійських іграх, а потім поширювали його через акаунти в соціальних мережах і на веб-сайтах.

Розслідування, проведене ШІ-компанією, показало, що ChatGPT використовувався для створення довгих статей і коротких коментарів у соціальних мережах.

Проте, як заявили в OpenAI, ця операція не призвела до значного залучення аудиторії.

Більшість виявлених постів у соціальних мережах отримали мало лайків, поширень або коментарів, і компанія також не побачила ознак того, що веб-статті були поширені в соціальних мережах.

Читайте також: Іранські хакери атакували пошту команд Трампа, Байдена і Гарріс

Компанія заборонила акаунтам користуватися послугами OpenAI і продовжує відстежувати їхню діяльність на предмет будь-яких подальших спроб порушити політику, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у звіті розвідки загроз Microsoft повідомлялося, що упродовж останніх тижнів, групи, пов’язані з владою Ірану, розпочали здійснювати кібероперації з метою впливу на президентські вибори у США .

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-