Уряд ФРН не планує збільшувати розмір військової допомоги Україні на 2025 рік

Уряд ФРН не планує збільшувати розмір військової допомоги Україні на 2025 рік

Укрінформ
У доопрацьованому проєкті бюджету ФРН на наступний рік суму коштів на військову допомогу Україні не буде збільшено.

Про це пише в суботу Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, передає Укрінформ.

За даними ЗМІ, нові заявки від Міністерства оборони ФРН більше не будуть погоджуватися. Причиною тому стали жорсткі заходи відомства канцлера та Мінфіну.

Матеріали, передача яких уже була схвалена раніше, будуть доставлені, але додаткові заявки від Міністерства оборони більше не повинні прийматися до уваги на прохання канцлера Олафа Шольца. Міністр фінансів Крістіан Лінднер поінформував про це в листі до міністра оборони Бориса Пісторіуса 5 серпня, пише видання з посиланням на свої джерела.

У листі йдеться про те, що «нові заходи» можуть бути вжиті лише за умови «забезпечення фінансування» в бюджетних планах на цей та наступні роки.

Читайте також: Україна може використовувати передану Німеччиною зброю на свій розсуд - Міноборони ФРН

На поточний рік для України вже заплановано близько 8 мільярдів євро. Запланований максимальний ліміт на наступний рік становить 4 мільярди євро.

Член бюджетного комітету Бундестагу від правлячої Соціал-демократичної Андреас Шварц, який відповідає за оборонну політику, заявив виданню, що наразі «нових замовлень для України не розміщується», оскільки вони більше не фінансуються.

При цьому зазначається, що ліміт на наступний рік уже «переповнено», тобто всі гроші розписані.

Із кіл у Федеральному міністерстві фінансів повідомлялося, що, як правило, «всі рішення щодо підтримки України прийматимуть у тісній координації з відомством канцлера», а Федеральний уряд працює «в колі держав G7 і ЄС, зокрема, над відкриттям для України короткострокового інструменту фінансування вартістю 50 млрд дол. із використанням заморожених російських активів».

Читайте також: Німеччина змушена розширювати виробництво зброї та відновлювати раніше зупинене - Шольц

Нагадаємо, коаліційний уряд планував представити новий проєкт бюджету на розгляд Бундестагу в середині серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-