У Лівані стався тотальний блекаут

У Лівані стався тотальний блекаут

Укрінформ
У суботу по всій території Лівану було відключено електроенергію, оскільки через вичерпання запасів мазуту електростанція Захрані зупинила роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє L'Orient Today.

Державний постачальник електроенергії країни Electricité du Liban (EDL) поінформував, що станом на полудень суботи, 17 серпня, на електростанції Захрані останній робочий блок був змушений повністю зупинитися, оскільки на станції повністю вичерпалися запаси мазуту. Це призвело до повного відключення електроенергії по всій території Лівану.

Зазначається, що блекаут торкнувся «важливих об’єктів, таких як аеропорт, порт, водяні насоси, каналізаційні системи та в’язниці».

В EDL запевнили, що як тільки мазут буде поставлено, робота блоків електростанції відновиться, і згодом електроенергія та електропостачання будуть поступово відновлені до попереднього рівня.

Тимчасовий виконавець обов'язків міністра енергетики Лівану Валід Фаяд повідомив, що світло в країні повернеться протягом 24-48 годин.

Читайте також: Air France відзавтра планує відновити польоти до Лівану

Тим часом Управління водопостачання південного Лівану заявило, що збій EDL мав «значний вплив на його здатність перекачувати достатню кількість води» після зупинки блока на електростанції Захрані. Відомство закликало громадян до максимальної економії води через очікуване скорочення водопостачання.

Повідомляється, що після засідання Кабінету міністрів під головуванням тимчасового прем’єра Наджиба Мікаті у середу було досягнуто домовленості про закупівлю частини необхідного палива, аби запобігти відключенню всіх електростанцій EDL.

Фаяд повідомив, що він вніс до порядку денного три заходи, і що всі вони були схвалені. Однак, за словами в.о. міністра енергетики, причиною відключень електроенергії є затримки із постачанням палива, які пов’язані із несвоєчасним переказом коштів на рахунок центрального банку Іраку, зареєстрованого у Banque du Liban (BDL).

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня масштабне відключення електрики сталося майже на всій території Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Албанії та частини узбережжя Хорватії.

Фото: NNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-