Лукашенко заявив про перекидання близько третини своєї армії до кордону з Україною

Лукашенко заявив про перекидання близько третини своєї армії до кордону з Україною

Укрінформ
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що перекинув до кордону з Україною майже третину своєї армії через те, що там нібито знаходиться понад 120 тисяч українських військових.

Про це він повідомив в інтерв’ю росЗМІ, передає Укрінформ із посиланням на БЕЛТу.

«Ми ввели туди і розмістили в певних точках — так, як це у разі війни, оборони було б, — наших військових уздовж усього кордону. Крім того, там працюють спецслужби, спецпідрозділи — «Альфа», «Алмаз» та інші - найбільш підготовлені, вони свою роботу роблять», — сказав Лукашенко.

За його словами, «загострення» ситуації на кордоні нібито сталося наприкінці червня — на початку липня, коли велася підготовка до параду у Мінську до Дня незалежності. Тоді до Білорусі, зокрема з Росії, перемістилося чимало «літальних апаратів» та підрозділів сухопутних військ, які брали участь у параді, додав Лукашенко.

На думку білоруського диктатора, «українські війська у значній кількості знаходяться на кордоні з Білоруссю, бо думають, що «Путін знову буде наступати з території Білорусі».

«У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було», - сказав Лукашенко.

Читайте також: У групі «Беларускі Гаюн» спростували заяви Лукашенка про «дрони з України»

Як повідомляли білоруські ЗМІ, МЗС Білорусі викликало тимчасову повірену у справах України в республіці Ольгу Тимуш, якій було передано ноту протесту "у зв'язку з порушенням кордону Республіки Білорусь групою безпілотних літальних апаратів, запущених з території України".

В МЗС України заявили, що заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про нібито збиття "повітряних цілей з України" є черговим нагнітанням антиукраїнських настроїв і створенням уявних загроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-