У Росії визнали небажаним «Фонд Клуні за справедливість»

У Росії визнали небажаним «Фонд Клуні за справедливість»

Укрінформ
Генеральна прокуратура РФ визнала небажаною у Росії діяльність американської неурядової організації «Фонд Клуні за справедливість/Clooney Foundation for Justice».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на Телеграм-канал російської генпрокуратури.

За версією відомства країни-агресора, американський Фонд "із голлівудським розмахом проводить роботу, спрямовану на дискредитацію", підтримує "брехливих патріотів, що залишили країну", а також учасників заборонених екстремістських об'єднань і терористичних організацій, "просуває ініціативи кримінального переслідування вищого керівництва Росії", "публічно тиражує негативні псевдоекспертні оцінки російського законодавства про іноземних агентів та НУО".

«Фонд Клуні за справедливість» заснований у 2016 році в Нью-Йорку актором Джорджем Клуні та його дружиною, адвокатом з прав людини Амаль Клуні. Офіційна мета організації — "боротьба за справедливість та вимогу відповідальності за порушення прав людини". Фонд працює більш ніж у 40 державах по всьому світу. Зокрема, він займається розслідуванням російських військових злочинів в Україні.

Читайте також: У Росії визнали «небажаною» організацію Freedom House

Як повідомлялося, закон про небажані організації, згідно з яким їм забороняється працювати на території РФ, Путін підписав у травні 2015 року. Визнання організації в Росії «небажаною» також означає, що особи, які співпрацюють з нею, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. За статтею про співпрацю з ними кількох громадян Росії засудили до ув'язнення.

Фото: Clooney Foundation for Justice

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-