Іран може оголосити себе ядерною державою до кінця року - представник Конгресу США

Іран може оголосити себе ядерною державою до кінця року - представник Конгресу США

Укрінформ
Голова Комітету з питань розвідки Палати представників США республіканець Майк Тернер заявив, що Іран може оголосити себе ядерною державою «до кінця року».

Про це повідомляє CBS news, передає Укрінформ.

Він звинуватив політику адміністрації президента США Джо Байдена в тому, що це означатиме серйозну ескалацію, якої США намагалися уникнути протягом багатьох років.

«Те, що ми бачимо зараз, за цієї адміністрації: Іран може оголосити себе державою, яка володіє ядерною зброєю, до кінця цього року, причому з'явилися повідомлення, що така можливість існує», - сказав Тернер.

Читайте також: Іран поставить на паузу відповідь Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАСу - NYT

Він заявив, що адміністрація Байдена «не притягує Іран до відповідальності за хакерські атаки та дезінформацію».

«Немає жодної відповіді, яка б впливала на Іран або мала стримуючий ефект, або притягала їх до відповідальності», - додав Тернер.

Ці коментарі з’явилися після нещодавніх висловлювань колишнього президента Дональда Трампа, що він «не прагне бути поганим до Ірану» і що США будуть «дружніми» до цієї країни. Колишній президент зазначив, що Іран «не може мати ядерну зброю, і ми всі були налаштовані на те, щоб переконатися, що вони не мають ядерної зброї».

Колишній президент вийшов з ядерної угоди з Іраном у 2018 році, стверджуючи, що ця угода - багатонаціональні зусилля, спрямовані на стримування іранської ядерної програми - дозволила Ірану накопичити ядерну зброю.

Тернер у свою чергу сказав, що Трамп «налаштований проти Ірану», стверджуючи при цьому, що визнавати сильні сторони своїх супротивників - це «не мати слабкості зі свого боку». Він додав, що «Дональд Трамп чинив на Іран найбільший тиск, ніж будь-яка адміністрація».

Як повідомляв Укрінформ, у липні державний секретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Іран може отримати розщеплюваний матеріал, який використовується в ядерній зброї.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-