У Білорусі розпочався суд щодо удару по авіабазі, який пошкодив російський А-50

У Білорусі розпочався суд щодо удару по авіабазі, який пошкодив російський А-50

Укрінформ
У Мінську розпочався суд у справі про удар безпілотників по авіабазі "Мачулищі", завданий наприкінці лютого 2023 року, внаслідок якого був пошкоджений російський радіолокаційний літак А-50.

Про це повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Розгляд справи про диверсію розпочався 19 серпня в Мінському міському суді. Шестеро із 12 фігурантів не перебувають у Білорусі, їх судять заочно.

У правозахисному центрі «Вясна» повідомили, що обвинуваченим інкримінують 11 статей КК, зокрема, державну зраду, тероризм, сприяння екстремістській діяльності, фінансування терористичної діяльності, умисне пошкодження транспортних засобів, незаконні операції зі зброєю і вибуховими речовинами, участь у терористичних навчаннях тощо.

КДБ Білорусі тоді повідомив про затримання понад 20 осіб через атаку на аеродром, в результаті якої був пошкоджений російський літак дальнього радіолокаційного стеження та управління А-50.

Читайте також: Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається без змін - Демченко

Як повідомляв Укрінформ, атака на військовий аеродром «Мачулищі» відбулася 26 лютого 2023 року.

У березні цього року голова СБУ Василь Малюк назвав однією з успішних операцій спецслужби ураження радіолокаційного літака А-50 на аеродромі "Мачулищі".

Фото: svoboda.org(RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-