Посольство Білорусі в Єревані закидали яйцями, помідорами та картоплею після заяв Лукашенка

Посольство Білорусі в Єревані закидали яйцями, помідорами та картоплею після заяв Лукашенка

Відео
Укрінформ
У вірменській столиці Єревані у середу, 21 серпня, протестувальники закидали будівлю посольства Білорусі яйцями, помідорами та картоплею після зневажливих заяв Олександра Лукашенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Протестувальники також вимагали вислати білоруського посла з країни та розірвати дипломатичні відносини з Мінськом.

Приводом для мітингу та подальших дій демонстрантів, як повідомляють вірменські ЗМІ, стали зневажливі висловлювання Лукашенка про Вірменію. 20 серпня в інтерв'ю російському прогандистському держтелеканалу «Россия» він заявив: «Кому вірмени потрібні, крім нас? Нікому вони не потрібні. Нехай розвивають свою економіку та орієнтуються на те, що в них є. Яка Франція, який Макрон? Завтра не буде Макрона, і всі забудуть про цю Вірменію».

Зазначається, що Лукашенко не вперше робить різкі заяви, які принижують вірменську сторону. У лютому він прокоментував заморожування участі Вірменії в ОДКБ: «ОДКБ без Вірменії не пропаде».

Читайте також: Жоден офіційний преставник Вірменії не поїде у Білорусь, поки керує Лукашенко - Пашинян

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня МЗС Вірменії виклало свого посла в Білорусі Разміка Хумаряна в Єреван для консультацій. Причиною свого рішення прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян назвав висловлювання Лукашенка про війну між Єреваном і Баку, унаслідок чого Азербайджан узяв під свій контроль весь Карабах. Під час візиту в Баку в травні Лукашенко назвав війну за регіон «визвольною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-