Опозиціонера Дмитра Гудкова в Росії заочно засудили на 8 років за «фейки» про армію

Опозиціонера Дмитра Гудкова в Росії заочно засудили на 8 років за «фейки» про армію

Укрінформ
Суд у Москві заочно засудив опозиційного політика Дмитра Гудкова на вісім років колонії за статтею про поширення "фейків" щодо російської армії.

Окрім того, передає Укрінформ із посиланням на Радио Свобода, вирок передбачає заборону адмініструвати інтернет-ресурси протягом чотирьох років.

Суд визнав політика винним у поширенні "фейків" про російську армію. Приводом до порушення справи став відеоролик "До чого призвела війна Путіна в Україні?", опублікований на його каналі у квітні 2022 року.

"За версією слідства, у відео містяться "неправдиві відомості про масові вбивства мирних громадян у Бучі, Ірпені та Бородянці". В атаках на громадянське населення та інших військових злочинах у цих містах звинувачуються російські військові", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Росії заочно заарештували опозиціонера Дмитра Гудкова, який розказував про масові вбивства в Бучі

Гудков був депутатом Держдуми РФ з 2011-го по 2016 рік. Він балотувався від партії "Справедлива Росія", але був виключений із неї 2013 року. У 2021-му Гудков виїхав із РФ. Опозиціонер різко засудив повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, у грудні 2023 року МВС Росії оголосило Гудкова у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-