Бразилія посилить правила в'їзду в країну, щоб стримати міграцію до США та Канади

Бразилія посилить правила в'їзду в країну, щоб стримати міграцію до США та Канади

Укрінформ
Бразилія з 26 серпня запроваджує обмеження на в’їзд деяких категорій іноземців, які використовують країну, щоб потім переміститися до США та Канади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Бразилія почне впроваджувати обмеження на в'їзд для деяких іноземців з Азії, які використовують цю країну як відправний пункт для міграції до США та Канади", - повідомила пресслужба бразильського Міністерства юстиції.

Як зазначається, обмеження стосуватимуться мігрантів з азійських країн, яким потрібна віза для перебування в Бразилії. На тих, кому віза не потрібна, нововведення не поширюється.

Громадянам США та багатьом європейським громадянам також не потрібні візи для в'їзду до Бразилії.

Як свідчить розслідування бразильської Федеральної поліції, мігранти часто купують авіаквитки з пересадкою у міжнародному аеропорту Сан-Паулу, але залишаються в Бразилії, щоб потім виїхати до США чи Канади.

З 26 серпня люди, які не мають в'їзної візи та використовують Бразилію лише як пункт пересадки, не матимуть права подавати заяви про політичний притулок. Вони муситимуть або повернутися до країни походження, або продовжити подорож туди, куди в них є квитки в аеропорту.

Понад 70% прохань про притулок в аеропорту надходять від громадян Індії, Непалу та В'єтнаму. Інші 30% шукачів притулку — громадяни Сомалі, Камеруну, Гани та Ефіопії.

Уряд Бразилії повідомив, що запити про надання притулку й надалі задовольнятимуться відповідно до процедур, які діють у Бразилії та визнаються на міжнародному рівні.

Також Мін'юст Бразилії повідомляє, що нові правила не стосуватимуться майже 500 мігрантів, які зараз перебувають у таборі у міжнародному аеропорту Сан-Паулу.

Координатор поліцейської групи бразильського штату Акко з прикордонних операцій Ремулло Дініз сказав у коментарі AP, що уряд наважився на такі нововведення після того, як місцева влада обговорила з американськими дипломатами ситуацію з мігрантами в регіоні.

Читайте також: Тисячі мігрантів вирушили пішки через Мексику до кордону зі США - хочуть встигнути до виборів

Як повідомлялося, щонайменше 10 кубинських мігрантів загинули та ще 17 отримали серйозні поранення внаслідок аварії вантажівки, що перевозила їх у південному мексиканському штаті Чіапас.

Фото: Andomenda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-