У Ростовській області п'яту добу палає нафтобаза після атаки дронів

У Ростовській області п'яту добу палає нафтобаза після атаки дронів

Відео
Укрінформ
Нафтобазу в Пролетарську Ростовської області, що спалахнула після атаки дронів у неділю, не можуть загасити вже чотири доби, попри те, що до ліквідації пожежі залучено авіацію МНС, спеціальні потяги та понад 500 рятувальників, у тому числі із сусідніх регіонів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

В уряді Ростовської області повідомили, що станом на ранок четверга кількість постраждалих пожежників зросла до 49. Семеро найбільш постраждалих було раніше перевезено до лікарні МНС у Петербурзі, двоє перебувають у реанімації.

За даними місцевої влади, спочатку в результаті атаки дронів спалахнули близько 20 цистерн з дизельним пальним обсягом п'ять тисяч кубічних метрів кожна. Станом на 20 серпня площа займання складала 10 тисяч квадратних метрів. Шлейф диму від пожежі вже за добу розтягнувся на 25 кілометрів.

Минулої ночі на нафтобазі стався черговий вибух, полум'я було видно у сусідньому місті Сальську, за 30 кілометрів від Пролетарська. Вранці четверга, на п'яту добу після початку пожежі, державні російські медіа звітували, що пожежники загасили шість цистерн з дизельним паливом.

19 серпня в районі було запроваджено локальний режим НС, він діє досі. Проте місцева влада не планує евакуацію мешканців Пролетарська, стверджуючи, що дим йде у бік сусіднього району. Росспоживнагляд також не виявив забруднення повітря. Водночас жителі міста скаржаться на запах гару та дим у будинках та кажуть, що змушені ходити у масках. Багато хто з них самостійно виїхав з Пролетарська.

Читайте також: РПЦ влаштувала молебень біля нафтобази в Ростовській області, що палає четвертий день

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 18 серпня дрони-камікадзе українського виробництва уразили нафтобазу «ФДКУ Комбінат «Кавказ» в районі н. п. Пролетарська Ростовської області РФ. Згадана нафтобаза працювала на ворожий ВПК та забезпечувала діяльність російських окупаційних військ.

Станом на 20 серпня площа пожежі на нафтобазі в Ростовській області збільшилася в кілька разів. Станом на 21 серпня горіло 22 цистерни з паливом.

Фото: Planet Lab

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-