Єврокомісія вивчає рішення Угорщини про обмеження допомоги українським біженцям

Єврокомісія вивчає рішення Угорщини про обмеження допомоги українським біженцям

Укрінформ
Європейська комісія аналізує постанову уряду Угорщини про припинення соціальних виплат тим українським біженцям, які прибули з районів, не охоплених війною.

Про це на брифінгу повідомила речниця ЄК Аніта Гіппер, передає Укрінформ.

«Нам відомо про цю постанову, і ми розглядаємо її. Але дозвольте мені ще раз повторити позицію ЄС, яка полягає в тому, що ЄС єдиний у забезпеченні захисту всім, хто рятується від путінських бомб. Це те, що ми робили й продовжуємо робити для українського народу, і будемо забезпечувати його захист стільки, скільки буде потрібно», - зазначила Гіппер.

Вона уточнила, що тимчасовий захист, який ЄС надає українським біженцям, передбачає доступ до прав у ЄС та всіх його країнах-членах, включаючи право на проживання, доступ до ринку праці, житла, соціального забезпечення, медичної та іншої допомоги.

«Цей документ щойно набув чинності, і нам треба буде для з'ясування деталей і наслідків зв'язатися з угорською владою», - додала Гіппер.

Читайте також: Фінські міністри не братимуть участі у зустрічах ЄС в Угорщині

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня в Угорщині набула чинності нова постанова уряду, яка посилює вимоги до біженців з України. У Будапешті передбачили, що право на державну підтримку, яка охоплює безкоштовне житло та базову щомісячну суму, зберігається лише в українців, чия остання офіційна адреса в Україні була в районі, у якому безпосередньо відбувалися бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-