Може проєктувати 3D-об'єкти: Neuralink розповіли про другого пацієнта з мозковим чипом

Може проєктувати 3D-об'єкти: Neuralink розповіли про другого пацієнта з мозковим чипом

Укрінформ
Компанія Ілона Маска Neuralink Corp, яка займається розробкою мозкових чипів, заявила, що операція з імплантації чипа другій людині «пройшла добре», і пацієнт тепер може проєктувати 3D-об'єкти і грати у відеоігри, такі як Counter-Strike 2.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Другий пацієнт, якому вживили чип - колишній автотехнік, на ім'я Алекс, який отримав травму спинного мозку. Тепер він може використовувати програмне забезпечення для автоматизованого проєктування, щоб розробити спеціальне кріплення для свого зарядного пристрою Neuralink, повідомили в компанії.

Компанія заявила, що працює над новими можливостями для мозкового чипа під назвою Link, який наразі дозволяє пацієнтам керувати курсорами на екрані і цифровими пристроями одним клацанням миші. У майбутньому Link зможе розшифровувати кілька одночасних рухів і розпізнавати почерк, щоб допомогти пацієнтам швидше писати.

«Ці можливості не тільки допоможуть відновити цифрову автономію для тих, хто не може користуватися своїми кінцівками, але також відновлять здатність до спілкування для тих, хто не може говорити, наприклад, для людей з неврологічними захворюваннями», - йдеться у повідомленні Neuralink.

Наразі пристрій Link призначений для пацієнтів з квадриплегією та іншими захворюваннями, які сильно обмежують рух. Маск заявив, що імплантати Neuralink з часом можуть допомогти розширити можливості здорових людей, наприклад, допомогти у відновленні пам'яті.

Маск сказав, що сподівається, що до кінця року пристрій буде встановлений ще кільком пацієнтам.

Читайте також: Силою думки керує комп'ютерною мишкою: Маск розповів про першого пацієнта із чипом Neuralink

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня Ілон Маск заявив, що компанія Neuralink вперше успішно вживила чип у людський мозок. На початку серпня Neuralink успішно імплантував чип другому пацієнту.

Neuralink розробила мозковий імплантат, призначений допомогти людям використовувати нейронні сигнали для керування зовнішніми технологіями. Компанія має на меті відновлення втрачених можливостей людей, таких як зір, моторика, мовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-